עגלת הקניות שלך ריקה כעת!
מוזיקה ואוכל- מה הקשר?
התשובה היא פשוטה:
מוזיקה היא מזון לנפש. אנחנו צורכים אותה על בסיס יומיומי, וכיום היא נחשבת למצרך בסיסי עבור רוב האנשים.
יוטיוב הוא אחד האתרים הפופולריים ביותר, ולרוב האנשים יש בסמארטפון אפליקציות מוזיקה בשימוש יומיומי כמו ספוטיפיי ואפל מיוזיק.
חשבו כמה מקום יש למוזיקה בעולם שלנו: ברדיו, בטלוויזיה, בתכניות, בפרסומות, במסיבות, בנסיעה ברכב או אוטובוס, ואפילו “מוזיקת מעליות”. יש מוזיקה לספורט, מוזיקה למדיטציות, ועוד אינספור שימושים למוזיקה. היא ממש נוכחת איתנו ואנחנו צורכים אותה בלי הפסקה. נסו לדמיין איך ייראו החיים ביום בלי מוזיקה – כמה אפרוריים ומשעממים הם יהיו.
מלבד זאת, יש דמיון נוסף לאוכל: כמו שיש מגוון סוגי מאכלים, כך גם יש מגוון סגנונות מוזיקליים!
בדיוק כמו שבאוכל יש סוגים שונים – מתוקים, מלוחים או חריפים, מנות ראשונות, עיקריות או אחרונות – כך גם במוזיקה יש סגנונות שונים, שכל אחד מהם “מזין” חלק שונה בנפש.
המוזיקה, כמו המזון, מספקת לנו “מזון” רוחני, רגשי, רעיוני ותרבותי. כשאדם מאזין למוזיקה, הוא מזין את נפשו בתוכן רוחני ותרבותי, והמוזיקה משפיעה עליו באופן ישיר ועקיף. בדיוק כפי שהאוכל נכנס לגופנו ומחייה אותנו, המוזיקה נטמעת בנפשנו ומשפיעה עלינו.
אז מדוע צעירים בגיל ההתבגרות נוטים להאזין יותר לפופ, רוק והיפ הופ?
הסיבה היא שלסוגי המוזיקה האלה יש איכויות של “מגניבות” ו”קלילות”, ולפעמים גם מרד במוסכמות. הדברים האלה מדברים אל נפשם של צעירים יותר מאשר סגנונות “אינטלקטואליים” ו”כבדים” כמו ג’אז או קלאסי. סגנונות אלו, לעיתים, נתפסים כמתאימים יותר למבוגרים או לאנשים שמחפשים אתגרים, לימוד, הבנה והתעמקות – תכנים שמחייבים התמסרות וקשב רב יותר.
ההבדל הזה עונה על השאלה מדוע אנשים שונים נמשכים לז’אנרים שונים של מוזיקה. למה אחד אוהב מוזיקה קלאסית והשני אוהב רוק כבד? התשובה טמונה בצרכים האישיים של כל אדם. ובנוסף, גם בזמנים שונים בחיים, אנשים עשויים להימשך לסוגים שונים של מוזיקה, לפי מצבם הנפשי, החברתי או התרבותי.
כמובן, יש גם המון אנשים שמתחברים לכמה סגנונות, בדיוק כמו שאנשים אוהבים גם סלטים, גם מנה עיקרית וגם קינוח. מה זה אומר על האישיות שלהם, לדעתכם?
מתן
matanmusic.com